+45 54822726  |  info@johns-bus.dk

Samsø Smag Rute 2

Enkeltdagsbillet (tur) prisDKK739

Nyhed!Deling

Beskrivelse


Smag på Samsø med bus på én dag

KUN kr. 739,- 


RUTE 2: d. 17 juli 

Prisen inkluderer:
Luksusbus hele dagen, sejltur Kalundborg – Balling, rundtur på Samsø med guide, udsøgt frokost, forskellige smagsoplevelser af lokale råvarer, en uforglemmelig oplevelse og en stemningsfyldt dag.


Minimum 40 personer for gennemførelse af turen.


Opsamling: Tårnby - Ingerslevgade -  Kalundborg
(Se køreplan nedenfor)Smag på Samsø

Fra Kalundborg på Sjælland tager vi færgen til Samsø. Kaffe og the kan købes på færgen.

 

Ved ankomst på Samsø stiger vores lokale guide på bussen. Formiddagen byder på Sydøen, hvor bussen passerer Nørreskifte og kører en tur igennem den lille landsby Ørby, som i “gamle dage” var landarbejdernes by. Derefter kører vi forbi godset Brattingsborg, hvor guiden kort fortæller om godsets historie og drift i dag. 


Så går turen gennem Kolby og siden forbi Samsø Syltefabrik. Vi bydes på en smagsprøve fra Samsø Bær af snapsen “HAL ELLER” enten i bussen eller ved første stop. Bussen ankommer til Permelille, der er øens højest beliggende by. Her besøger vi Svanegaarden fra 1877, hvor Samsø Gårdbutik er indrettet i de gamle længer. Vi hører om gården, vandtårnet, mindestenen og virksomhedens historie, bl.a. om de landskendte uldprodukter fra egen produktion. Der vil derefter være ølsmagning fra Samsøs lokale bryggeri, der kun forhandles på øen. Herefter er der tid til at kigge rundt i den 500 m2 store gårdbutik samt i Baghuset og Galleri 18 med værker af Grethe Henriksen og Lasse Weimann, der ligger lige ved Svanegaarden. Efter Permelille kører bussen gennem Tranebjerg, hvor vi blandt andet passerer Examvision, Samsø Grønt og Anton Rosens hus. Guiden fortæller om de forskellige steder, inden vi ser Tranebjerg kirke, der er en af Danmarks største landsbykirker, og som adskiller sig bl.a. ved et kraftigt middelaldertårn.

 

Bussen kører fra Tranebjerg til restaurant Dokken i Ballen, hvor der venter en udsøgt frokost med særlig fokus på de skønne råvarer fra Samsø. 

 

Efter frokost tager vi med bussen på Ø-rundfart på Nordøen, hvor vi kommer gennem flere af øens 22 idylliske landsbyer. Vi skal bl.a. se Kanhave Kanalen, Stauns Fjord samt det meget smukke gadekær og klokketårn i Nordby. Guiden fortæller historien om de forskellige steder, vi passerer.

 

Efter Nordøen kører bussen til havnebyen Ballen, hvor vi besøger den gamle butik ”Smagen af øen”. Butikken ligger på en af landets ældste købmandsgårde fra 1844. Her inviteres til vinsmagning af lokal-dyrket og produceret vin fra Samsø Vinsyndikat. Der er også mulighed for at smage økologisk ost fra øens lokale mejeri. Der bydes på en kop kaffe/the. Kaffen er helt frisk ristet på øens eget kafferisteri. Har man lyst kan der smages en snaps eller likør fra en af øens to producenter.

 

Slutteligt kan det anbefales at gå en tur i haven på Købmandsgaarden og besøge havehuset som Holger Drachmann og hans kone besøgte i 1800-tallet.

 

Der tages forbehold for ændringer i programmet


KØREPLAN & OPSAMLINGSSTED:


RUTE 2: d. 17 juli 

Kl. 06:30 - Fra Tårnby Station / Hjemkomst ca. kl. 20:40

Kl. 06:45 - Fra Ingerslevsgade/DGI / Hjemkomst ca. kl. 20:25
Kl. 07:30 - Fra Holbæk St. Jernbaneplads / Hjemkomst ca. kl. 19:40 
Kl. 08:15 . Fra Kalundborg Færge Samsø / Hjemkomst ca. kl. 18:55


NB: Ved større grupper kan der muligvis aftales afhentning hos gruppen.
Er der tale om forening eller større grupper, kan man få selvvalgt dato og sin egen bus
Ring eller mail vedr. dette.

Velkommen til en fantastisk dag!


 Samsø Smag Rute 2
Tårnby Station
København / Ingerslevsgade
Holbæk st. Jernbanepladsen
Kalundborg Færge (Samsøfærgen)